Литература 6 дней назад osinuk278

Бальзак
1.У фрагменті
Людина високолосвічена, скромна, з вишуканими манерами...він здобув собі пошану в
найаристократичніших домах Сен-Жерменського передмістя, але не скористався з цієї
прихильностіможновладців, як скористався б з неї чоловік шанолюбний ..був
позбавлений пронизливого лукавства...
йдеться про
а) Максима де Трая
б) Гобсека
в) Дервіля.
2. З*ясуйте, про який основний інстинкт людини говорить Гобсек Дервілю:
а) продовження роду
б) самозбереження
в) потреби в харчуванні.
3. Ім*я Гобсека означало
а) павук
б) глитай
в) дурень.
4. Головна втіха Гобсека полягала у
а) володінні світом
б) мистецтві
в) жінках.
5. З/ясуйте, у чому полягала доброта Гобсека відносно Дервіля:
а) дав безпроцентну позику
б) позичив йому гроші під тринадцять відсотків
в) подарував гроші на купівлю адвокатської конт ори.
6. За словами Дервіля, у Гобсекові співіснували:
а) скнара і філософ
б) шахрай і чесна людина
в) добра і зла людина.
7. Характерною особливістю композиції повісті Гобсе; є використання
а) прийому мандрівки
б) прийому обрамлення
в) панорамного зображення.
8. Поміркуйте, яке враження справила на Гобсека Анастазі де Ресто:
а) вселяла кохання, змусила пригадати давно забуті почуття
б) від неї віяло глибокою порядністю, справжньою доброчесністю
в) не справила на нього ніякого враження.
9. Визначте один із принципів Гобсека:
а) краще не кохати, щоб тебе не зрадили
б) краще самому визискувати , аніж дозволити, щоб з тебе визискували
в) краще не допомагати людям, щоб не знати їхньої невдячності.
10. З*ясуйте, якою була розвага Гобсека:
а) карати невірних жінок
б) карати розпусних чоловіків
в) зазирати в найпотаємніші куточки людського серця.
11. Гобсек визначав життя як :
а) стихію почуттів
б) машину, яку приводять в рух гроші
в) мудрого вчителя.
12. Визначте елементи реалізму в повісті Гобсек

Ответ
1
katerin2004t

Ответ:

1-В

2-Б

3-Б

4- А

5- Б

6- А

7- Б

8- А

9- Б

10-В

11- Б

12- Докладний опис фінансових дій

Точність деталей

Картина життя Франції 1829 – 1830 рр.

Найголовніші типові образи: Гобсек ( людина, що накопичує гроші), Анастазі де Ресто, Максим де Трай ( ті, що витрачають гроші).

Ці контрастні образи – єдине ціле, “ душа і тіло ” суспільства.

Типові обставини : Франція першого періоду капіталізації.