Физика 1 месяц назад dashaalimahina07

6. Скористайтеся додатковими джерелами інформації та дізнайтесь, які речовини є найкращими діелектриками і де їх застосовують.​

Ответ
6
Nastiatop12

Ответ:

Объяснение:

Діелектрики – це речовини, що не проводять електричний струм. У подібних речовинах заряди стають зв’язаними, оскільки не можуть пересуватися з однієї частини в іншу. Абсолютних діелектриків на практиці немає, тому що їх властивості залежать від певних факторів. Однак є речовини, що вважаються хорошими діелектриками. Одним із найкращих в цьому плані є газ. Тому його й використовують у різних сферах діяльності. Діелектриками також можуть бути виробі зі скла, порцеляни й кераміки. Крім того, погано пропускають електричний струм гума, картон, сухе дерево, пластмаса й листя. Одними із найкращих діелектриків є полімери. Вони максимально не допускають пропуску заряджених частинок. Найчастіше їх застосовують у якості оболонки для кабелів і проводів. Вилки всіх електричних приладів також виготовляються з полімерів. Загалом, діелектрики найчастіше застосовуються в сфері електротехніки.

dashaalimahina07: спасибо
Nastiatop12: пожалуйста
mashuax: Одними із найкращих діелектриків є полімери. Вони максимально не допускають пропуску заряджених частинок. Найчастіше їх застосовують у якості оболонки для кабелів і проводів. Вилки всіх електричних приладів також виготовляються з полімерів.